Doelgroep
De drijfverenscan van Intodrives is een effectief hulpmiddel bij coachvragen. Bij vragen over assertiviteit, persoonlijke effectiviteit of de omgang met conflicten kan de scan snel inzicht geven in waar jij tegenaan loopt. Maar ook bij vragen over werkstress, balans en energie is deze scan een waardevol hulpmiddel. Bij deze laatste vragen kun je bijvoorbeeld denken aan kandidaten die na een burn-out op zoek zijn naar meer zelfinzicht en hun gedrag willen veranderen. Of voor kandidaten die heel succesvol zijn in hun werk, maar erop leeglopen.

Proces
De kandidaat vult in ongeveer 25 minuten tijd online de drijfverenscan in. Bij de nabespreking van de uitkomsten leg ik als coach de verbinding tussen de uitkomsten van de drijfverenscan en de coachvraag. De specifieke combinatie van iemands drijfveren en weerstanden levert waardevolle inzichten op. Hierdoor kunnen we tijdens de nabespreking snel de vinger op de juiste plek leggen en wordt meteen inzichtelijk waar het echt om draait voor jou als kandidaat.

Opbrengst
Na afloop van de nabespreking heb jij inzicht in wat je motiveert, waar innerlijke spanningen optreden en wanneer je ergernis ervaart. Ook krijg je inzicht in hoe jouw profiel voor jou werkt, in relatie tot je coachvraag.

Wat levert jou dat vervolgens op?
Het ijsbergmodel van Intodrives

Inzicht in de kern van je coachvraag: het nabespreken van de drijfverenscan levert regelmatig eyeopeners op. Je begrijpt hierdoor bijvoorbeeld waarom je tegen bepaalde zaken aanloopt, waarom je het lastig vindt om grenzen te stellen of om je balans te bewaren. Ook innerlijke belemmeringen kunnen inzichtelijk worden. Met deze inzichten ga je in de coachsessies aan de slag.

Het inzicht stimuleert je eigen verantwoordelijkheid: door de opgedane zelfkennis weet jij beter wat je wel en niet wil. Vaak concluderen deelnemers tijdens de nabespreking zelf al waarom ze tegen bepaalde zaken aanlopen. Deze zelfreflectie stimuleert eigenaarschap en het ondernemen van doelgerichte actie.

Duurzaam resultaat: gedragsverandering heeft het duurzaamste resultaat wanneer mensen dingen doen die passen bij hun belangrijkste drijfveren. Met jou bespreek ik wat je wil bereiken, hoe je dat zou kunnen doen vanuit jouw concrete en specifieke drijfveren en wat deze gedragsverandering oplevert voor jouw belangrijkste drijfveren. We kijken dus naar wat er (wel) is en haken daar op in.

Geïnteresseerd in wat de Intodrives drijfverenscan voor jou kan betekenen? Neem dan nu contact met mij op!